Tarjeta Sanitaria Europea

Per a totes les persones que per motius laborals, d’estudi o per vacances i turisme, viatge per Europa, serà sempre recomanable portar amb si la targeta sanitària europea, per poder estar cobert a nivell mèdic en l’àmbit europeu.

Què és la targeta sanitària europea?

La targeta sanitària europea és un document, com el que tenim a nivell nacional (a Espanya) de l’tipus intransferible i personal, on ens acreditar en tot l’àmbit europeu, l’atenció sanitària que necessitem en qualsevol país d’arreu del territori de la Unió Europea .

Aquesta assistència sanitària només serà acreditada quan estiguem en aquest país per qüestions laborals, d’estudi, o per turisme. No serà reconeguda l’assistència sanitària quan viatgem expressament a que ens visiti un metge.

Com obtenir la targeta sanitària europea?

targeta sanitària europea

Per poder sol·licitar la targeta, podem fer-ho a través de tres formes, des de les oficines de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), per Internet o per telèfon.

Sol·licitar targeta sanitària europea des de les Oficines de la Seguretat Social

Si és la primera vegada que vas a sol·licitar la targeta sanitària europea, hauràs de fer-ho de forma obligatòria a través de les oficines de la teva localitat de la Seguretat Social. No importa que estiguis cobrant l’atur, o que estiguis treballant per compte propi, tampoc importa si estàs cobrant alguna ajuda econòmica com una pensió contributiva.

Solicitar Tarjeta Sanitaria Europea por INTERNET

Si vols renovar la targeta sanitària d’Europa o se t’ha perdut o extraviat i vols sol·licitar una altra, hauràs de fer-ho mitjançant la seu electrònica de la Seguretat Social.

  • Un cop dins, hauràs de donar click a la zona de l’esquerra a “Accés a el servei”

Ara tan sols hauràs d’omplir el formulari amb totes les teves dades persones, i posteriorment en 10 dies rebràs la targeta física al teu domicili. Si et urgeix i 10 dies no són suficients perquè t’has d’anar abans, podràs descarregar-te un certificat provisional i acreditatiu amb plena validesa.

Sol·licitar targeta sanitària europea per TELÈFON

Una altra opció interessant és sol·licitar la targeta per Telèfon, no tothom pot sol·licitar-la a través d’aquest mètode, però pots provar i veure si en el teu cas t’és possible. Per a això, has de trucar a el nombre d’Atenció a el client de la Seguretat Social:

  • 901166565

L’horari d’atenció a el públic per telèfon és de 9 del matí a 20h del vespre. Tingues paciència si comunica o no et responen a la primera, sol estar saturat aquest servei d’atenció telefònica.

Països que inclouen la targeta sanitària europea

Per començar, hem de tots els Països de la Unió Europea, a més de l’Espai Econòmic Europeu, i la dels Països de l’Associació Europea de Lliure Comerç.

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia.

Islàndia, Liechtenstein i Noruega i Suïssa.

Quant de temps de validesa té la targeta?

Per norma general, la durada i validesa de la targeta sanitària europea serà sempre de 2 anys des que es va demanar fins que expirin. Sense importar a país que anem per motius laborals, d’estudi o turisme.

D’altra banda, la validesa de la targeta, SEMPRE estarà condicionada al fet que reuneixis els requisits. Per tant, sempre que tinguis cobertura de la Seguretat Social a Espanya tindràs dret.

Si vols demanar o modificar Cita Prèvia amb la Seguretat Social

[bn-categorizations etiqueta=”seguretat”]