Si necessites anul·lar la cita al SOC perquè t’hagi sorgit un imprevist que no sabies per endavant, pots modificar la data i l’hora de la cita en dos passos.

El SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) és l’organisme competent encarregat de la intermediació laboral, a través de les seves oficines ofereixen múltiples serveis a qui estan registrats com a demandants d’ocupació. Per acudir a una de les seves oficines cal comptar amb una cita prèvia SOC, però si després de sol·licitar-la no pot acudir per alguna raó cal anul·lar cita prèvia SOC.

En aquest post us indiquem pas a pas com anul·lar o modificar la cita al SOC, les conseqüències de no acudir a la vostra cita i de no realitzar el procés d’anul·lació.

anul·lar cita SOC

Anul·lar la cita al SOC por teléfon

Alguns es preguntaran si és possible anul·lar una cita prèvia al SOC via telefònica, la resposta és NO. A través d’aquest mitjà no s’ofereix aquest servei, per tant hauràs d’accedir a la seu electrònica per dur-la a terme.

Tot i això si el que desitges és sol·licitar cita prèvia SOC per telèfon; Això sí que és possible, només t’has de comunicar a través del número de telèfon 900 800 046.

S’ha de comunicar en l’horari comprès de dilluns a divendres, entre les 8.00 i les 14.00 hores. On haurà de subministrar la informació sol·licitada pel personal datenció per pautar la cita.

Passos per anul·lar la cita per internet

Si per alguna raó després de confirmar la seva cita no pot acudir, és recomanable fer-ne la cancel·lació abans que arribi la data, per anul·lar la cita prèvia al SOC només ha de seguir aquests passos:

  • Ingressar a la pàgina de SEPE on podrà dur a terme la cancel·lació en línia, per a això ha d’ingressar al següent enllaç: https://sede.sepe.gob.es/portalSede/procedimientos-y-servicios/personas/protección-por-desempleo/cita-previa.html
  • Quan carregueu la venda, lliscar fins a l’inferior on trobareu el botó “iniciar Sol·licitud/ Anul·lar Cita”. Pressionar.
  • A continuació el sistema us sol·licita el codi postal des del qual anul·larà cita prèvia SOC. Introduïu i premeu el botó “Continuar”
  • A la pantalla apareixerà un formulari, aquest és per a la sol·licitud de cita prèvia SOC. Per anul·lar la seva cita posi les paraules en blau, a la part superior del formulari, “Comprovar, modificar o cancel·lar la reserva” pressionar.
  • Això ho portarà a un nou formulari on ha d’introduir les dades següents: DNI/NIE, Localitzador, Oficina.
  • En finalitzar, introduïu el codi de seguretat CAPTCHA i premeu el botó “Continuar”
  • El sistema us proporcionarà la informació de cita (per als qui només volen consultar aquestes dades), premeu la frase “Anul·lar”
  • El sistema requereix una confirmació per completar el procés d’anul·lar cita prèvia SOC.
    Premeu acceptar i llest.

Per què?

És important prendre’t el temps per anul·lar cita prèvia SOC. Això pel fet que l’establiment de les citacions permet a les oficines d’ocupació mantenir una organització quant al servei d’atenció i els tràmits que es duran a terme d’acord amb allò indicat a cada citació. En fer el procés d’anul·lació es dóna l’oportunitat a un tercer d’ocupar aquest espai ia les oficines fer-ne un ús correcte.

Què passa si no aconsegueixo anul·lar la cita?

Si bé no es rep cap penalització s’ha de considerar el fet que en no anul·lar la cita se li treu l’oportunitat a una altra persona d’ocupar el temps que es deixarà vacant; Això sense comptar amb el fet que afecta lorganització de loficina assignada com ja es va esmentar abans.

En el cas de no es pugui acudir a la cita i desitgi canviar-la per a un altre dia caldrà anul·lar cita prèvia SOC per poder sol·licitar una nova cita prèvia amb una data posterior a la establerta prèviament. Cal destacar que de no anul·lar la cita; caldrà esperar un dia després de la cita programada anteriorment per poder sol·licitar una nova cita prèvia.

Canviar la cita

Si esteu considerant en comptes d’anul·lar cita prèvia SOC. Traspassar la cita a un tercer, això no és possible, això és perquè la cita és concertada emprant les seves dades personals, per la qual cosa serà impossible que un tercer acudeixi per realitzar un altre tràmit.

El que és recomanable és anul·lar la cita i que el tercer sol·liciti la cita pel seu compte.