Si no vols perdre el temps i que et deneguin la prestació contributiva, segueix les recomanacions següents, molts usuaris per desconeixements comentin molts errors a l’hora de demanar una prestació contributiva, per això hem volgut analitzar amb tots vosaltres el que es fa malament, i el que no s’ha de fer.

 

Apuntar-se a l’atur abans de demanar la prestació

Sembla un pas senzill, però moltes persones després de quedar-se a l’atur, demanen hora al SEPE per sol·licitar directament la prestació. Això comporta pèrdua de temps pel fet que et demanaran primer que et apunts a l’atur.

Per tant, és obligatori inscriure’t com a demandant d’ocupació al Sepe (antic INEM).O al servei d’ocupació de la teva comunitat autònoma, poden ser en el SAE, el SOC , LANBIDE o SERVEF.Per a això, hauràs d’acudir directament a les oficines d’Ocupació i inscriure’t a l’atur.

  1. Apuntar-se a l’atur
  2. Sol·licitar l’atur en el SEPE (has de demanar cita prèvia inem

Segellar l’atur quan correspon

Un cop t’has inscrit com a demandant d’ocupació, el servei autonòmic et lliurarà un full anomenat “DARDE” o “targeta de l’atur” en la qual estarà impresa la data en què hauràs de tornar a anar a l’oficina per renovar la demanda d’el atur, més conegut com ” Segellar l’atur “-

No t’oblidis de renovar l’atur, ja que el no renovar l’atur pot implicar la pèrdua d’ajudes i prestacions per desocupació.

Demana cita prèvia abans d’anar a l’oficina d’ocupació

És important que no et presents a l’oficina d’ocupació sense abans demanar cita prèvia .Quan estiguem inscrits com a demandant d’ocupació, llavors si que podem sol·licitar l’atur, però per a això, haurem de demanar cita prèvia per telèfon o per internet .

Aquest pas és obligatori, no t’oblidis, així t’evitaràs perdre temps.

Per si no ho sabies, si no tens molt temps lliure, pots sol·licitar la prestació per desocupació per Internet a través de l’SEPE Online. Des de la seu electrònica oficial que podràs accedir donant click aquí baix:

 

Demanar l’atur fora de termini

Moltes persones en atur desconeixen aquesta dada, però quan ens vam quedar en situació legal d’atur, és a dir, quan ens cessen el contracte i ens vam quedar sense feina, tenim 15 dies hàbils per demanar la prestació per desocupació.

Aquests 15 dies hàbils comencen des del mateix dia en què et quedes sense feina, per tant, en aquests 15 dies hàbils hauràs de apuntar-te a l’atur, i sol·licitar l’atur.

Informa’t abans de demanar la prestació per desocupació

A la p gina web oficial de l’SEPE tens tota la informació oficial per part de les oficines d’ocupació, a més, aquí a CitaPreviaSoc tens informació extra per complementar la donada pel SEPE.

Accedeix al seu portal web oficial donant clic en el següent enllaç:

 

Prepara i no t’oblidis tota la documentació

demanar una prestació contributiva, per això hem volgut analitzar amb tots vosaltres el que es fa malament, i el que no s'ha de fer.
Som humans, i no robots

I per això mateix és possible que una vegada que tinguem ja la data assignada per anar a sol·licitar el nostre atur, pot ser que sortint amb presses de casa se’ns oblidi.Per això és important que abans de sortir de casa teva, verifiquis que portes tota la documentació que l’Oficina d’Ocupació de la teva localitat et demana.

Quan ja estiguis a les Oficines de l’SEPE, de SOC, de LANBIDE o qualsevol altra, i ja estiguis demanant la prestació per desocupació, és important que ja que et trobes aquí, i tinguis algun tipus de dubte, preguntis a l’funcionari que t’està atenent

És el seu deure i obligació que et mantinguin informat en tot moment sobre qualsevol dubte que tinguis.

Has de recórrer si et deneguen la prestació d’atur

Pot semblar una bogeria, però si el SEPE decideix que no tens dret a l’atur, has de recórrer aquesta decisió, ja que aquests es basen exclusivament en la normativa de cada prestació.Però sempre cal tenir en compte que són persones les que tenim prenent aquesta decisió, i poden haver-hi errors, o que t’hagis oblidat presentar alguna documentació, etc.

Primer hauràs de presentar les al·legacions oportunes i presentar una reclamació administrativa prèvia en el propi Servei Públic d’Ocupació Estatal. El mateix servei públic revisarà les teves al·legacions, i si estàs tornen a fi al vostre atur, llavors podràs tornar a recórrer, i aquí serà el jutge del Social qui tingui l’última paraula.