llocs de treball sollicitats

.,,,,Els 5 llocs de treball més sol·licitats a Espanya durant els mesos de gener i febrer solen variar cada any, depenent de diversos factors com l’economia del país, les tendències del mercat laboral, etc. Tot i això, a continuació et presento una llista d’algunes de les ocupacions més demandades actualment a Espanya:

 • Tècnic d’informàtica: En un món cada cop més digital, el perfil de tècnic d’informàtica és molt valorat al mercat laboral. Els tècnics informàtics són professionals encarregats d’instal·lar, configurar i mantenir sistemes informàtics i xarxes d’ordinadors.
 • Enginyer: Els enginyers són professionals altament qualificats que s’encarreguen de dissenyar, desenvolupar i supervisar la construcció de projectes a diversos camps, com l’enginyeria mecànica, l’enginyeria civil, l’enginyeria elèctrica, etc. Els enginyers són molt sol·licitats al mercat laboral espanyol a causa del seu ampli coneixement tècnic i de la gran varietat d’àrees en què poden treballar.
 • Infermer/a: La professió d’infermer/a és una de les més demandades al sector de la salut a Espanya. Els infermers/es són professionals que s’encarreguen de proporcionar atenció mèdica i cura als pacients en hospitals, clíniques i centres de salut.
 • Professor/a: L’educació és un sector molt important a Espanya i, per tant, sempre hi ha demanda de professors/es de totes les matèries i nivells. Els professors/es són professionals encarregats d’impartir classes i orientar els estudiants en el procés d’aprenentatge.
 • Venedor/a: La venda és una professió molt demandada a Espanya a causa de la gran quantitat d’empreses i negocis que hi ha al país. Els venedors/es són professionals encarregats de promocionar i vendre productes i serveis als clients.

Cursos SEPE gratis relacionats

El Servei Públic dOcupació Estatal (SEPE) és lorganisme encarregat de gestionar la política docupació i formació a Espanya. El SEPE ofereix una àmplia varietat de cursos de formació per a treballadors i aturats, entre ells alguns relacionats amb la informàtica.

Tècnic d’informàtica

Alguns dels cursos de tècnic d’informàtica que ofereix el SEPE són:

 1. Tècnic/a en Gestió de Sistemes Informàtics: Aquest curs té com a objectiu formar professionals capaços d’instal·lar, configurar i mantenir sistemes informàtics i xarxes d’ordinadors, així com realitzar tasques d’administració i gestió de sistemes.
 2. Tècnic/a en Desenvolupament d’Aplicacions Web: Aquest curs s’adreça a aquelles persones que vulguin adquirir els coneixements necessaris per desenvolupar aplicacions web de forma professional.
 3. Tècnic/a en Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma: Aquest curs té com a objectiu formar professionals capaços de desenvolupar aplicacions mòbils i d’escriptori per a diferents plataformes, com ara Android, iOS o Windows.
 4. Tècnic/a en Seguretat Informàtica: Aquest curs està orientat a formar professionals a l’àrea de la seguretat informàtica, amb coneixements en temes com criptografia, protecció de dades, vulnerabilitats, etc.

Hi ha cursos d’enginyeria al SEPE?

Sí, el Servei Públic dOcupació Estatal (SEPE) ofereix alguns cursos de formació relacionats amb lenginyeria. A continuació te’n menciono alguns:

 • Tècnic/a en Manteniment d’Instal·lacions: Aquest curs té com a objectiu formar professionals capaços de realitzar tasques de manteniment i reparació d’instal·lacions tècniques, com ara instal·lacions elèctriques, instal·lacions de fontaneria, etc.
 • Tècnic/a en Disseny i Programació de Sistemes d’Automatització: Aquest curs està dirigit a formar professionals en el disseny i la programació de sistemes d’automatització i control, amb coneixements en temes com programació de PLC, disseny de circuits elèctrics, etc.
 • Tècnic/a en Energies Renovables: Aquest curs té com a objectiu formar professionals a l’àrea de les energies renovables, amb coneixements en temes com sistemes de generació d’energia solar, eòlica o geotèrmica, etc.

Cursos d´infermeria SEPE

 • Tècnic/a en Atenció i Cures d’Infermeria: Aquest curs té com a objectiu formar professionals capaços de brindar atenció i cura d’infermeria a pacients en diferents entorns, com ara hospitals, clíniques i centres de salut.
 • Tècnic/a en Emergències Sanitàries: Aquest curs està dirigit a formar professionals a l’àrea de les emergències sanitàries, amb coneixements en temes com a primers auxilis, atenció d’urgències, etc.
 • Tècnic/a en Nutrició i Dietètica: Aquest curs té com a objectiu formar professionals a l’àrea de la nutrició i la dietètica, amb coneixements en temes com l’anàlisi i l’avaluació de l’alimentació, el tractament de trastorns alimentaris, etc.

Què necessito per accedir als cursos SEPE?

Per accedir als cursos del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) heu de complir certs requisits.

Estar inscrit com a demandant d’ocupació al SEPE: Per accedir als cursos del SEPE has d’estar inscrit com a demandant d’ocupació al SEPE. Si encara no ho esteu, heu d’anar a una oficina del SEPE per iniciar el procés d’inscripció. Doneu-vos d’alta a l’atur
Complir els requisits específics del curs: Cada curs del SEPE pot tenir requisits específics, com ara tenir un determinat nivell d’estudis o experiència prèvia a l’àrea. Assegureu-vos de complir aquests requisits abans de sol·licitar el curs.

No estar en situació d’exclusió:

Per accedir als cursos del SEPE no heu d’estar en situació d’exclusió, és a dir, no heu d’estar sotmès a cap de les causes que impedeixen l’accés a la formació (per exemple, estar en situació d’alta a la Seguretat Social o estar cobrant un subsidi per desocupació).
És important tenir en compte que l’oferta de cursos del SEPE és limitada i que, en alguns casos, hi pot haver una gran demanda de places. Per això, et recomano que t’informis amb antelació sobre els cursos disponibles i que facis la teva sol·licitud amb temps.

Si tens algun dubte

Sobre com accedir als cursos del SEPE o si necessites més informació, et recomano que et posis en contacte amb el SEPE o que visitis la seva pàgina web. Pots demanar cita prèvia SEPE per telèfon o per Internet.

 • Pàgina web del SEPE: En aquesta pàgina trobaràs informació detallada sobre els cursos del SEPE, incloent-hi els objectius, els requisits d’accés i les modalitats de realització. A més, podràs consultar l’oferta de cursos disponibles i fer la teva sol·licitud online.
 • Guia de formació del SEPE: Aquesta guia és una eina molt útil per conèixer l’oferta de cursos del SEPE i triar el curs que millor s’adapti a les vostres necessitats i objectius. Pots descarregar-la des de la pàgina web del SEPE o sol·licitar-la a qualsevol oficina del SEPE.
 • Servei d’Orientació Professional del SEPE: Si tens dubtes sobre quin curs triar o si necessites ajuda per orientar-te al mercat laboral, pots acudir al Servei d’Orientació Professional del SEPE. Els professionals d’aquest servei us assessoraran sobre les opcions de formació i ocupació més adequades per a tu.
  Espero que aquests enllaços us siguin útils. Bona sort a la teva recerca de formació!