Si tens ja una cita assignada per acudir a les oficines de la Seguretat Social, i t’ha sorgit un imprevist i no pots anar, llavors t’ensenyem com pots canviar o modificar la cita, o directament anul·lar la teva cita prèvia de la Seguretat Social.

Com modificar cita prèvia de la Seguretat Social

Actualment, el 2020, no existeix la possibilitat de modificar la data assignada que tenim per a acudir a la Tresoreria General de la Seguretat Social. Ens demanaran que anul·lem la data concertada, és a dir, anul·lar la cita i aconseguir una nova.

No puc anar a la cita amb la Seguretat Social. Què passa si no vaig?

La Seguretat Social no interposa cap sanció per tenir una cita assignada, i que després no vagis. No passa el mateix com amb el SEPE, que si no vas et poden sancionar. Però ja, per qüestions de dignitat i cíviques, hauríem anul·lar la cita abans de no anar.

Potser una altra persona estigui en urgència d’anar a les oficines de la SS, i per no haver dates disponibles, no pot anar. Si anul·lem la nostra cita se us assignarà a una altra persona que el més segur ho aprofiti millor.

De tota manera, si només vols anar a fer alguna consulta o informar-te sobre un tema en específic, no cal que demanis cita prèvia en Seguretat Social, podràs anar i informar sense problemes.

Fins i tot la Seguretat Social posa un número d’atenció a l’usuari perquè no hagis de desplaçar-te a les seves oficines.

901 166 565

Com anul·lar la cita de la Seguretat Social

modificar cita seguridad social

Primer, haurem d’entrar a la seu electrònica de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, podràs fer-ho des del següent enllaç: –>  Seguretat Social aquí

 • Ara només hauràs de donar clic on diu “Ciutadans”
  • Posteriorment, se’t s’obrirà un desplegable on donaràs clic en “Cita Prèvia per Pensions i Altres Prestacions”
  • Un cop dins, hauràs de buscar i seleccionar on diu “Consultar / Eliminar Cita Prèvia”

Un cop hagis entrat, tindràs tres opcions per seleccionar, entre elles tenim:

 • Sense Localitzador
  • Amb certificat digital: Si tens un certificat digital, clic en aquesta opció
  • Usuari + Contrasenya: Si ja tens un usuari i contrasenya, clic en aquesta opció.
 • Con Localizador
  • Sense Certificat: Si no tens certificat digital, selecciona aquesta opció, et demanaran les següents dades:
   • Identificador Persona Física: És el DNI, NIF, NIE o passaport.
   • Codi Localitzador de Cita: És el número que et donen quan vas sol·licitar la cita.

Un cop has seleccionat algunes de les opcions anteriors, la teva cita prèvia haurà estat anul·lada amb la Seguretat Social.

Anul·lar Cita Prèvia amb l’APP “Cita Prèvia Seguretat Social”

L’Institut Nacional de la Seguretat Social posa a disposició de tots els seus usuaris una App Oficial que podràs descarregar des de la seva pàgina web oficial.

Des d’ella podràs demanar cita a la Seguretat Social, a més de poder anul·lar-la entre un altre tipus de gestions.

Quins tràmits puc fer amb cita a la Seguretat Social?

Aquests són tots els tràmits disponibles que podràs fer des de la Seguretat Social, i que et caldrà demanar data i hora, recorda que si només vols informar-te, pots acudir sense cita a les seves oficines, o trucar a el nombre de telèfon més amunt indicat.