com segellar l'atur

Segellar l’atur és el procediment habitual quan ens vam inscriure com a demandant d’ocupació (apuntar-se a l’atur). Ara bé, ¿Com hem de de renovar la demanda d’ocupació? Quan haurem de segellar l’atur ?.

Cal tenir clar tots els passos perquè puguem evitar-nos sancions futures, ja que si no renovem la demanda d’ocupació i tenim activa alguna ajuda o prestació per desocupació, deixarem de cobrar-la.

¿Com segellar l’atur o renovar la demanda d’ocupació?

Tingues en compte que aquest procediment es podrà fer en 2 passos de forma totalment online, d’aquesta manera ens estalviarem el assistir personalment per renovar l’atur.

La demanda d’ocupació caldrà renovar-la en la data que tinguis impresa al document DARDE (el full que et van donar quan et vas apuntar a l’atur). Aquest procediment hauràs de fer-ho dins de les 24 hores d’aquest mateix dia. Si és festiu, també ho hauràs de fer.

En el cas que la pàgina web no estigués operativa, hauràs d’acudir presencialment a l’oficina d’ocupació i fer-ho en persona, no podràs posar l’excusa que no has pogut segellar l’atur per no ser-hi la pàgina web.

¿Es pot segellar l’atur a l’endemà de quan em toca?

No, no podràs fer-ho, si no t’arrisques a perdre tots els beneficis que tinguis en aquell moment, el renovar la demanda d’ocupació tard o fora de termini, farà que perdis (si el tens) qualsevol prestació per desocupació.

Què passa si no segell l’atur a temps?

renovar l'atur per internet

Com t’hem dit anteriorment, perdràs la prestació per desocupació. I posteriorment no podràs tornar a sol·licitar-la. Tingues molt de compte si aquestes cobrant algun ajut econòmic, ja que et quedaràs sense cobrar l’atur.

¿Quan es paga l’atur?

No tens uns dies límits després per segellar l’atur, hauràs de fer-ho al mateix dia que et toqui. Aquest dia que et correspon renovar la demanda t’apareixerà en el document DARDE.

Si és la primera vegada que t’has oblidat de segellar l’atur, no et preocupis, et posaran una infracció lleu, però que sigui l’última vegada, i sempre que la justifiquis degudament.

¿On renovar l’atur per internet?

La via més ràpida per fer-ho és segellar l’atur a través d’Internet, això ho podrem fer des de casa i en un moment. A continuació et deixem una llista de les oficines d’ocupació perquè puguis fer aquest tràmit fàcilment en 2 minuts.

Selecciona la comunitat autònoma on visquis, i clic a l’enllaç:

Andalucia Aragò Asturies Canaries
Cantabria Castilla y León Castilla-La Mancha Catalunya
Ceuta País Vasc Extremadura Galícia
Illes Balears La Rioja Madrid Melilla
Murcia Navarra Comunitat Valenciana

Si vas a renovar l’atur per primera vegada, llavors ho hauràs de fer de forma presencial i acudir a l’oficina d’ocupació més pròxima. Recorda demanar els accessos perquè en les següents vegades que hagis de signar l’atur, ho facis per Internet.

¿Quin és l’horari de l’oficina d’ocupació?

Aquesta informació pot variar depenent de la comunitat autònoma on resideixis, però per norma general, l’horari d’atenció és de 9 del matí a 14:30 de la tarda en horari laborable (de dilluns a divendres).

¿Cal demanar cita prèvia per segellar l’atur?

Per a aquest tràmit, no has de demanar cita prèvia SEPE, sempre que només ho estiguis renovant. Si vols aprofitar i fer altres tràmits, llavors si que hauràs de demanar cita prèvia.

¿Es pot segellar l’atur amb el DNI Caducat?

No, hauràs de demanar cita prèvia per al DNI i renovar el teu document d’identitat. És important, ja que si el teu DNI aquesta caducat, no et atendran.

Et pot interessar:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *