Si tens una cita prèvia sepe concertada per a les oficines de l’SEPE a la teva localitat, i no pots anar per qualsevol motiu, aquí t’ensenyem com pots anul·lar la teva cita prèvia INEM de la millor forma possible (ràpidament per evitar penalitzacions).

Tingues en compte que qualsevol usuari que vulgui fer qualsevol tràmit en el Servei Públic d’Ocupació Estatal, ha de sol·licitar cita prèvia o bé per Internet o per telèfon, d’aquesta manera podràs anar a les oficines i fer totes les gestions que hagis de fer.

Anular cita previa

Però si el teu cas és que ja tens data assignada per anar a les oficines del Sepe i necessites cancel·lar-la o canviar el dia i hora perquè no pots anar, en uns senzills passos podràs anul·lar cita a l’INEM (atur).

També podràs cancel·lar la cita a les Oficines de l’SEPE si vols sol·licitar la prestació per desocupació, o portar alguna documentació que tinguis pendent per sol·licitar algun tipus de subsidi, etc.

Per això mateix, si has tingut un inconvenient i no pots acudir a el dia i hora que t’han assignat, segueix llegint aquest senzill tutorial.

Anul·lar la Cita SEPE per Internet

Anem a veure com pots anul·lar per Internet teva cita INEM a través de la Seu Electrònica SEPE.

El primer és anar a la pàgina oficial de la seu electrònica SEPE, per a això pots donar clic en l’enllaç de sota.

 • Després hauràs d’introduir les dades, com el teu NIF, NIE o DNI
 • Després hauràs de donar click a “Anul·lar
 • Posteriorment et preguntaran si estàs segur que vols anul·lar la cita, ja que un cop anul·lada no podràs tornar a demanar la mateixa cita.
 • Finalment, ja hauràs cancel·lat la cita de l’SEPE.

Demanar cita del SEPE de nou

Ara ja pots demanar una nova cita, per Internet o per telèfon, el més fàcil és a través de la Seu Electrònica SEPE, clic en els enllaços de sota per accedir-hi:

 • Cita prèvia Inem per Telèfon
 • Cita prèvia Inem per Internet

Com cancel·lar la cita prèvia per telèfon?

Per exemple, aquí mateix podràs demanar cita prèvia per telèfon, però en cap cas NO podràs cancel·lar la cita per telèfon, sempre ho hauràs de fer a través de la Seu Electrònica per Internet.

Més amunt d’aquest article t’hem ensenyat com cancel·lar en dos senzills passos, a més des d’aquí podràs demanar cita prèvia per DNI en pocs passos, ràpid i fàcilment, fins i tot si tens data ja assignada i vols cancel·lar la cita d’el DNI.

Quan demanar una nova cita prèvia sepe?

Si ja has anul·lat la teva cita anterior o vols demanar una nova data, llavors:

 • No hauràs d’esperar, un cop anul·lat la teva cita prèvia SEPE, podràs tornar a demanar nova data.
 • En el cas que la seu electrònica no t’hagi deixat anul·lar la visita a l’Sepe, el més recomanable és esperar el dia següent o l’endemà passat i tornar a sol·licitar-ho.

Una altra persona podrà anar al meu lloc a fer tràmits?

La resposta és clara, una altra persona si que podrà anar en el teu nom a realitzar qualsevol tràmit o gestió en el teu nom, només hauràs d’autoritzar a aquesta persona que gestionarà tot en el teu nom, amb autorització, és possible, sense autorització, no es pot.

Tràmits que es necessiten Cita Prèvia

Podràs gestionar prèviament havent demanat cita prèvia a les oficines de l’SEPE per a realitzar els següents tràmits:

Tràmits a l’SEPE

Gestions que es realitzen en el Servei Públic d’Ocupació Estatal:

 • Informar sobre les diferents prestacions existents
 • Sol·licitar l’atur, un subsidi per desocupació o un ajut després de l’subsidi
 • Acudir per lliurar documents que ens hagin sol·licitat
 • Presentar el comunicat de baixa mèdica per incapacitat temporal
 • Presentar el comunicat de baixa per maternitat o paternitat
 • Tramitar la baixa de la prestació per desocupació
 • Comunicar una sortida a l’estranger si estàs en situació legal de desocupació
 • Modificar les nostres dades
 • Gestionar sancions o cobraments.

També deus saber que si el que vols és inscriure’t com a demandant d’ocupacióapuntar-se a l’atur“, es farà a través de l’SOC; LANBIDE, SEPECAM, SERVEF, tot en funció d’on vives. Per a això, no cal sol·licitar cita en SEPE, ja que aquest tràmit es realitza anant directament a les oficines d’ocupació.

Si ets d’Extremadura, tens l’opció de sol·licitar cita a través d’Internet per al metge de capçalera, mitjançant el servei cita prèvia ses.

Sancions per no presentar-se el dia de la Cita

No hi ha sancions per no presentar-te el dia de la cita a l’INEM SEPE, però tingues en compte que et cridaran l’atenció, pel fet que aquesta cita la podria haver aprofitat una altra persona que potser tingui més urgència que tu, per això és important cancel·lar la cita per no perjudicar altres usuaris inclusivament evitar la vergonya que et cridin l’atenció.

Cedir la cita prèvia a una altra persona si jo no puc anar

En cap cas es podrà cedir la cita a una altra persona, i això és degut al fet que cada cita estan registrades amb el número de DNI i Nom, per això es necessita una autorització si una altra persona tramitarà les teves gestions, però si és per realitzar les gestions d’una altra persona amb la teva cita, no es podrà.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *