La Direcció General de trànsit és l’organisme a el qual cal recórrer si vols vendre un cotxe, obtenir una llicència de conduir o duplicat, pagar les teves multes, entre d’altres opcions que tinguin a veure amb el trànsit de país.

Dins de la web principal de la DGT trobaràs l’apartat corresponent al que estàs buscant, depenent del que t’interessi podràs trobar un sistema de cites prèvies que hauràs de omplir abans d’acudir a l’organisme.

Què necessites per poder demanar cita prèvia a la DGT?

A l’hora de demanar una cita prèvia a la Direcció General de Tráfino has de tenir present el tràmit que realitzaràs, també l’oficina on faràs la sol·licitud.

El que sol·licita la DGT per donar-te una cita prèvia és el següent:

Dades de la persona que tramitarà el document, etc.

En cas de ser una altra persona diferent es necessitarà un representant autoritzat per al tràmit.

Les dades són:

  • telèfon, matrícula de el vehicle si vendràs un acte, entre d’altres dades senzilles.
  • Se selecciona el dia i l’hora segons la disponibilitat de l’oficina escollida.
  • Descarregar la cita i imprimir-la per portar a l’oficina escollida.

Anar a l’oficina preseleccionada hauràs de portar el teu document d’identitat o l’autorització de la persona que se li farà el tràmit per confirmar la persona.

Qui pot sol·licitar una cita per la DGT?

Qualsevol persona pot fer la sol·licitud per obtenir una cita presencial a la DGT, però, si el tràmit es farà a través d’un representant perquè el titular no es troba a l’interior de país o un altre motiu es necessita una autorització signada.

També es pot designar un representant via online

Mitjançant el Registre d’apoderamients i si el representant té el DNI original més un document signant de l’interessat pot accedir a l’apartat “Otorgament de representació“.

Sol·licitar cita prèvia a la DGT

La cita prèvia a la DGT es pot demanar a través d’internet o per trucades telefòniques per mitjà dels números oficials. Les dades de la persona interessada es demanaran en tots dos casos; com el DNI i la ciutat on resideix.

Demanar cita prèvia a la DGT per internet

Per accedir a la sol·licitud de cita prèvia per internet s’ha d’entrar a la web oficial de l’DGT: http://www.dgt.es/es/ després has de seguir els següents passos:

Trobar l’apartat Tràmits i després clicar a “sol·licitud de cita prèvia”

Després d’haver entrat al portal de “Sol·licitud de cita prèvia” a la dreta es troba el tauler Accés a el servei, accedir a “sol·licitar cita prèvia” Ja en aquest pas s’està encaminat per demanar la cita, has de omplir el camp de: oficina on vol demanar la cita i el tipus de tràmit que es farà.

Una vegada que s’hagin omplert els camps s’ha de continuar a la següent pàgina. Depenent del que escullis pot aparèixer un altre camp amb l’indicatiu “país”.
sol·licitar cita prèvia DGT

A l’entrar s’observarà la planilla que hem omplert, el que resta és donar-li a “continuar” novament per seguir amb el procés.

Finalment s’haurà d’emplenar tots els camps referents a les dades de l’interessat, com el NIF, noms, cognoms, data de naixement, entre altres dades. Algunes d’aquestes dades no són obligatoris, però és bo omplir-los.

Després que hagis omplert tots els camps el que cal és donar-li clic a “sol·licitar”, una vegada que hagis fet això se’t l’estat de l’procediment. Apareixeran les dades en una planilla perquè puguis imprimir-la.

Cita prèvia a la DGT per telèfon

Per fer la cita prèvia de l’DGT per telèfon només es necessita trucar a l’oficina d’atenció a el públic macando des del teu mòbil “060”, parlar amb l’operadora i seguir els passos que se’t indicaran.

Consultar, modificar o anul·lar cites

Si vas tenir un contratemps i no pots anar a la data estimada de la teua cita o vols veure l’estat de la mateixa, ho pots fer el en portal sense cap problema, anul·la o consulta la teva cita aquí.

També pots modificar-la, l’únic que has de fer és omplir els camps requerits i pressionar “buscar” per trobar la cita prèvia feta anteriorment.

Fer la cita prèvia a la DGT és summament fàcil, però, si tens algun dubte pots deixar el teu comentari més avall, us respondrem el més ràpid que puguem.

Et pot interessar: