Si vols saber si t’han aprovat l’atur, la prestació, subsidi d’atur o algun ajut econòmic, el podràs consultar per Internet en uns senzills passos. No et caldrà ni certificat digital, ni Cl@ve, etc., tan sols hauràs de tenir registrat el teu número de telèfon al SEPE perquè t’arribi un PIN per sms.

Com saber l’estat del meu subsidi per desocupació o prestació?

Per consultar l’estat de la sol·licitud i veure si t’han acceptat la prestació o subsidi, el podràs consultar a través d’Internet mitjançant un petit formulari pel SEPE (Inem).

Realment hi ha 4 formes de poder conèixer aquesta informació, entre elles tenim:

 • Consultar la informació per Telèfon
  • Pots trucar a l’900 81 24 00 (és un telèfon gratuït).
 • Demanar cita prèvia al SEPE
  • Pots anar a l’oficina d’ocupació i que et informin sobre l’estat de la teva sol·licitud.
 • A través de la Seu Electrònica (amb certificat digital o Cl@ve)
  • Necessitaràs disposar d’Dni electrònic, certificat digital, o Cl@ve permanent.
 • Veure experiència per Internet sense certificats ni cl@ve.
  • Aquest és el mètode que explicarem, ja que és el més ràpid, ia més no et caldrà ni Certificats ni Cl@ves.

Com consultar la prestació del SEPE per Internet

El primer que haurem de fer per poder accedir a tota la informació sobre l’estat de la meva sol·licitud al SEPE és fer clic en el següent enllaç:

Quan haguem accedit a l’enllaç de dalt, veurem una pàgina com la següent imatge de sota, tan sols hauràs de donar clic al botó de sota on diu “Consultes de la prestació”.

consultar prestació aprovat l'atur

 

Una vez dentro de la página, podremos ver que nos solicitará que seleccionemos entre dos opciones, entre ellas tenemos:

 • Certificado Digital, DNI electrónico o usuario Cl@ve
 • Pin Teléfono Móvil (seleccionamos esta opción).

pin telèfon mòbil consultar prestació

Com veiem en la imatge superior, haurem d’omplir el formulari amb el nostre DNI o NIF i el telèfon mòbil nostre, el número de telèfon mòbil que posem serà el que tinguem registrat a la seu electrònica de l’SEPE, és aquell que donem a l’hora de apuntar-nos a l’atur (inscriure’ns com demandant d’ocupació).

És important aquest pas ja que ens arribarà un SMS amb un número PIN.

PIN per SMS

Quan haguem rebut el PIN per SMS al nostre número de telèfon, haurem de introduir-lo en aquest camp que veiem a la imatge superior, i posteriorment clic a “Aceptar“.

Ara si, ens portarà a una nova pàgina on podem veure l’última prestació rebuda, els rebuts de nòmines dels nostres subsidis, les nostres Dades personals, les sol·licituds que tenim actives i que estan pendent de ser aprovades o no, o les denegacions (en el cas que ens deneguin alguna sol·licitud).

Baixar la resolució del SEPE en PDF

Si volem tenir un comprovant de l’servei d’ocupació de l’SEPE sobre l’estat de la nostra sol·licitud o el pagament de les nostres prestacions, podem descarregar la resolució en format PDF.

Tan sols haurem d’acudir a “Última solicitud“, a la part de baix veurem un enllaç que diu “Visualitzar la Resolució de la Sol·licitud” tal com vam mostrar en la imatge de sota, haurem de donar click aquí i posteriorment en l’enllaç que ens obre, donar clic en “Desa com .. . “perquè es guardi al nostre ordinador.

consulta estado de solicitudes