Hi ha diverses formes de sol·licitar la cita prèvia Osakidetza del País Basc, aquí t’explicarem diverses. Tingues present que per als processos necessites de la targeta sanitària.

El País basc té centres de salut on ofereixen serveis online en els quals pots apartar una cita prèvia mèdica sense la necessitat d’anar a el lloc. Un d’aquests llocs és Osakidetza certificat pel departament de salut. La sol·licitud de cita prèvia mèdica és ràpida i no necessita de més temps, només algunes dades que omplir i llest tindràs la teva cita en qüestió de minuts.

Quines persones poden demanar una cita prèvia mèdica?

Qualsevol persona que tingui una targeta sanitària pot optar per una cita prèvia mèdica a País Basc. Així que si necessites d’un servei mèdic no dubtis a seguir llegint i seguir els passos per poder tenir la teva cita.

Sol·licitar cita prèvia mèdica País Basc

La cita prèvia mèdica a través de la Osakidetza es realitza per la seva pàgina principal: https://www.osakidetza.euskadi.eus/inicio/ allà trobaràs nombrosa informació de temes variats, també podràs observar les aplicacions mòbils, un cercador de farmàcies i els centres de salut associats a l’organització.

Passos per demanar la cita prèvia

  1. Després d’entrar al portal web oficial, has de donar-li clic a “cita prèvia” per accedir a la pàgina on podràs adquirir-la.
  2. Un cop allà entraràs a la part d’identificació d’usuari, aquí hauràs de inserir el nombre TIS i després afegir la teva data de naixement, finalment col·loques “confirmar“. Això et dirigirà a la següent pàgina.
  3. El següent pas és seleccionar el que vols: si demanar una cita nova o consultar, anul·lar una ja existent. En aquest cas vam col·locar “demanar cita nova
  4. El sistema et demanarà que indiquis l’especialista i el teu sexe per poder processar la resta d’informació, un cop escollit això li dones click a “continuar
  5. Hi ha diferents tipus de consulta, tria la que s’adapti a les teves necessitats, la següent pantalla et portarà cap a la data i horari que hauràs de seleccionar. Assegura’t que tinguis disponibilitat aquest dia per no haver de anul·lar la cita.
  6. Finalment se’t resumirà la informació de la cita, si ho prefereixes pots imprimir-la, igualment la informació et serà enviada al teu correu electrònic.

Consells a l’demanar la teva cita prèvia

Si tens la possibilitat d’imprimir la cita llavors fes-ho, si no anota el codi del teu cita ja que això et serà demanat si requereixes anul·lar la teva cita o consultar l’estat de la mateixa.

Abans d’escollir el dia de la teua cita tingues seguretat que no faràs res aquest dia perquè no l’anul·lis.

Passa alguna cosa si anul·lo la meva cita?

No passa res si requereixes anul·lar la teva cita, només has d’anar de nou a “cita prèvia” introduir les teves dades i el codi del teu cita, fer els passos que t’indiquen i anul·lar-la. No hi ha càrrecs si anul·les la teva cita, però has de tenir en compte que si no anul·les la cita amb temps suficient li restaràs l’oportunitat a algú que potser necessiti la cita amb urgència.

Demanar cita prèvia mèdica per trucada telefònica

També pots apartar la teva cita mèdica mitjançant una trucada per telèfon, només has de trucar al 900 20 30 50 i triar “Consell Sanitari” el qual està disponible tot l’any, seràs atès i podràs adquirir la informació que necessites.

Altres números són:

Araba: 945.24.44.44
Bizkaia: 944.100.000
Gipuzkoa: 943.46.11.11

Això depenent on et ubiques pots trucar a aquest servei 24/7.

Aplicación móvil Osakidetza

Si tens un Smartphone tens l’oportunitat de descarregar l’aplicació mòbil i fer el procés d’apartar cita prèvia més ràpid i des de la comoditat de la teva llar.

Busca el nom portal mòbil Osakidetza a la play store o botiga d’app i descàrrega aquesta meravellosa aplicació que et permetrà apartar la cita prèvia que necessitis i demanar informació sobre els centres de salut.

Pots trobar tota la informació sobre les aplicacions mòbils directament  aquí.

Si necessites ajuda també pots informar-te des de la pàgina sobre el dubte que puguis tenir o contactar amb nosaltres per poder facilitar informació.

Puc canviar la meva cita?

Si requereixes canviar el teu cita prèvia mèdica necessites anul.lar primer l’altra per demanar una de nova. Si no el sistema no ho reconeixerà. També pots comunicar via telefònica o fer acte de presència davant la institució perquè t’ajudin amb la teva sol·licitud.

Serveis mèdics a Espanya