Aquí detallem com es poden sol·licitar ajudes pel COVID 19 quan no s’han generat drets d’autor i per tant no hi ha temps suficient cotitzat si ets autònom, treballador o petita empresa.

El COVID 19 és un virus nou

La situació actual ha fet canvis en la política que gestiona els recursos de país. per això ara es trien les primordials.

L’estat distribueix fons

De moment el govern espanyol està posant damunt de la taula el debat de la renda bàsica primordial. En el proper congrés de ministres s’aprovaran 300 milions d’euros per a les comunitats autònomes. La que més afecta és la comunitat de Madrid, ja que per desgràcia és la que més afectada té ara fins al moment i per aquest d’aquests 300 casos 71, la resta a repartir entre les urgències de cada comunitat autònoma.

Autònoms

Per als 3,2 milions d’autònoms que tenim a Espanya s’ajorna la quota mensual de la Seguretat Social.

L’alternativa fins ara és seguir fent front a la quota. La moratòria de les quotes de 6 mesos implica que la d’abril la pagues a l’octubre, la de maig al novembre i així successivament sense recàrrec.

Si té empleats

Es poden ajornar les cotitzacions si l’autònom té empleats o si és un petit empresari. La quota que es va cobrar el 31 de març pot haver de haver passat dues coses: Que no s’hagi hagut de pagar, de manera que es fa la moratòria sense recàrrec, i si per qualsevol motiu que hagi hagut de pagar, però ha hagut de tancar el seu servei se li reemborsa la part proporcional.

Ajudes a la llar

500.000 llars poden beneficiar-se de ayudaspara fer front a l’lloguer.

Qui pot demanar aquests ajuts?

  • Si t’han practicat un ERTE
  • Quan no entren més de 1600 euros a casa
  • Si té demanat reducció de jornada per tenir cura de persones majors o menors d’edat o un dependent
  • Quan el lloguer es veuen un 40% dels ingressos
Com sol·licitar aquestes ajudes pel COVID 19?

Per sol·licitar aquests ajuts ha d’ingressar a la pàgina web de l’ICO on pot sol·licitar un microcrèdit de 900 euros més 200 per a despeses sense interessos. Que es retornen en 10 anys.

Les empreses de la llar i els treballadors temporals tenen un subsidi de el 70% del que poden cobrar.

  • Si t’han acomiadat pel COVID 19 i no ha generat drets d’autor i per tant no hi ha sufiente temps cotitzat et donen una subvenció de 440 euros a l’mes.
  • Està prohibit el tall de subministraments bàsics, aigua llum i gas.
  • Moratòria sense interès també en els crèdits personals.
  • Si ha comprat un cotxe un electrodomèstic o qualsevol cosa també té una moratòria.

Els ERTES i aturats poden rescatar plans de pensions

Concretament poden rescatar el percentatge equivalent als ingressos que hagin deixat de percebre, també hi ha moratòries d’hipoteques per a població vulnerable.

Si vius amb un maltractador et treuen de casa i et donen una alternativa habitacional.

 

Teléfon:

Línea gratuita ICO: 900 121 121 de 9:00 h. a 19:00h