Crear un currículum fàcilment

És una cosa necessària avui día para estar actualitzat a la demanda i canvi de el mercat laboral.

Per a això hem de saber que dades són rellevants de col·locar allà i quines són les eines disponibles.

Els currículums poden ser per a ocupacions de tot tipus

Mentre més resumida i resaltante sigui la informació, més adequat serà per a la posterior revisió per part de l’empresa o agent ocupador.

Si és breu dues vegades bo

Un Currículum curt, resumit i amb bona informació, es tindrà molt més en compte que un llarg i amb informació dispersa.

Se’t pot explicar com realitzar-los en els següents passos:

Informació personal

És important afegir de manera correcta les dades sobre informació personal, principalment Nom Complet, amb cognoms, número d’identitat, Direcció de residència, Telèfon, tant mòbil com de residència i correu electrònic.

 

Tenint totes aquestes dades adequadament i comprovant la identitat i veracitat de l’ocupador sobre el sol·licitant, es tindrà una bona oportunitat de ser comunicat per part de l’empresa corresponent.

Formació Acadèmica

El següent aspecte a ressaltar és la formació acadèmica de l’individu.

En aquest camp és important destacar d’ordre decreixent la formació de la persona, és a dir en la part superior els rangs de Mestratge i Postgrau en cas de posseir-los, passant per la seva educació universitària i finalitzant amb el batxillerat a la zona més inferior.

Carrera-especialitat

Cada un ha de contenir nom de la carrera o especialitat, institució on la mateixa va ser cursada i l’any d’ingrés i culminació.

Experiència Laboral

En aquest aspecte se solen aturar molt les companyies, per això és important afegir de manera resumida tota la informació, des de l’any d’inici a l’any de culminació de l’contracte.

Per data

Col·loca en ordre, del més recent a la més antiga, en el següent ordre. Període de labors, Nom i característiques de l’càrrec.

Formació Addicional

En aquest aspecte s’afegeixen aspectes com la parla d’idiomes, bé sigui anglès, francès, alemany, entre altres, que puguin aportar a la feina.

Coneixements

Els coneixements en algun ofici que pròpiament no hagin estat obtinguts en una institució acadèmica sinó per autoaprenentatge, com per als que treballen en fusteria, mecànica automotriu i altres oficis, que no van assistir a un institut sinó aprendre a través de generacions o pel seu compte.

Cursos i Congressos

En aquest aspecte has de ser molt acurat, ja que normalment les persones afegeixen un gran nombre de cursos que ocupen diversos fulls de el currículum i l’ideal és que no passi d’un.

Ser breu té premi

Així que s’ha d’optar per incloure només els més rellevants i aquells on es va tenir una participació de més pes, per exemple, on es va anar moderador o ponent i aquells avalats per federacions tant nacionals com internacionals.

Com ordenar

S’ha de col·locar a l’igual en ordre cronològic decreixent i s’ha d’indicar també l’any d’inici i culminació, nom de l’institut on es va realitzar, nom de el curs o congrés i durada de el mateix bé sigui en temps o hores acadèmiques.

Sense dubtes a l’hora de crear el teu Curriculum de manera fàcil has de saber resumir i treure el millor perquè la informació sigui més profitosa ja atractiva a l’empresa que està llegint aquest document.

Fer un currículum en 5 minuts amb Word

En aquest tutorial aprendràs com fer un currículum en Word amb les eines preestablertes de el programa.

Et pot interessar:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *