Si vols trobar feina, l’ideal enmig de la situació actual de país és que prenguis pautes i segueixis consells per aconseguir fer-te d’un dels llocs vacants dins d’una institució pública o privada.

  • L’experiència
  • L’edat
  • Preparació acadèmica

Són els valors que prevalen avui dins de Catalunya i cadascuna de les localitats dins de la península Ibèrica per aconseguir un lloc en e mercat.

Els consells es t’explicaran de seguida:

Posa’t metes

Tingues metes fixes sobre el que vols i que càrrec planeges ocupar, però, a l’hora de l’entrevista no siguis molt exigent si aquest càrrec no és el que esperaves, tindràs l’oportunitat de demostrar dins de l’empresa o companyia que pots pujar a l’ que el teu tant esperaves.

1º Crear un Bon Currículum

Un bon currículum, amb totes les dades corresponents, de manera organitzada i resumida i que ocupi només un full, parla del que saps pel que fa a l’preparar el mateix i serà molt més fàcil que el llegeixin dins d’una selecció, ja que si no es resumeix i la informació és dispersa i no resumida, es tindran poques probabilitats d’estar entre els seleccionats.

La informació que ha d’aparèixer dins d’un currículum és:

  1. dades personals
  2. formació acadèmica
  3. experiència laboral
  4. formació addicional
  5. cursos i congressos assistits,
  6. així com d’alguna dada addicional de rellevància.

2º Usa Internet

Moltes empreses ofereixen els seus serveis a través de pàgines de llocs de treball oa les seves xarxes socials, principalment a Instagram i Twitter.

Visita el portal d’ocupació de l’Soc Feina Activa

https://serveiocupacio.gencat.cat/ca/cercar-feina/demanda-docupacio/

Actualitzacions

Per això estar a la diana de les actualitzacions en aquestes plataformes és ideal per aconseguir una ocupació en el millor temps possible.

La quantitat importa

Postular o enviar el Currículum a la major quantitat d’ofertes que compleixen les expectatives, augmentarà clarament el nombre de possibilitats.

3º Entrevistes

Trobar feina, llevat que sigui virtual requereix d’una entrevista. La manera com contesti en la mateixa, demostrant els teus coneixements i posant-los en pràctica, així com la teva opinió sobre alguns aspectes, seran determinants per aconseguir fer-se un lloc.

Cal ser el més empàtic i tranquil possible

I si ets ansiós o nerviós tracta de manejar-abans d’entrar a aquesta entrevista i està de més esmentar, tenir molt clars els conceptes de la professió o ofici a exercir.

La majoria de les vegades les entrevistes són els jutges determinants, pot una persona estar molt ben preparada, però tenir una pèssima entrevista, molt segurament ens serà tingut en compte.

 

Addicional

Realitza treball voluntari

Si aquestes a prova no dubtis en realitzar un treball voluntari, al menys mentre inicies o passes dit període, això et demostrarà com una persona proactiva, preocupada per a la institució i que molt segurament seràs un empleat exemplar.

D’altra banda

Negar-se i limitar-se a les funcions predeterminades, pot ser mal vist, i ser tingut en compte com una persona no apta per a aquest lloc.

Són moltes les variants i consells per trobar feina, depèn de cadascú i cada cas quals s’han d’aplicar i quins no s’han de tenir en compte per aconseguir l’èxit.

 

Et pot interessar:

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *